کارت گرافیک یکی از مهمترین قسمت های هر کامپیوتر میباشد که اگر وجود نداشت کامپیوتر ها به صورت امروزی وجود نداشتند. کارت گرافیک کار بسیاری مهمی را در کامپیوتر انجام میدهد. هر پیکسلی که در مانیتور کامپیوتر دیده میشود، توسط این قطعه کامپیوتری مهم ساخته و ایجاد میشوند. همچنین از کارت گرافیک برای استخراج ارز های دیجیتال مختلف نیز استفاده میشود، چراکه آنها پیکسل ها را با استفاده از معادلات ریاضی درست میکنند. برای افزایش قابلیت های کارت گرافیک میتوانید آن را ارتقا دهید. اما اینکار هزینه نسبتاً زیادی روی دست شما می اندازد. راهکاری دیگری برای افزایش قابلیت های کارت گرافیک وجود دارد، که نام آن اورکلاک است. نمیدانید که این راهکار چیست؟ پس با سایت بابانو همراه شوید تا در این باره بیشتر بدانید:
اورکلاک کارت گرافیک چیست و چه تاثیری برروی کارت گرافیک شما میگذارد؟
overclock گرافیک به عملی گفته میشود که در آن قابلیت ها و تاثیر کارت گرافیک در کامپیوتر شما چندین برابر میشود.
overclock گرافیک در معنی لغوی به کاری گفته میشود که در آن سرعت کلاک کارت گرافیک را افزایش میدهید.
البته دقت داشته باشید که overclock فقط مخصوص کارت گرافیک نیست،و شما میتوانید سایر قطعات کامپیوتر خود مانند CPU را نیز overclock کنید.
overclock گرافیک چگونه کار میکند؟
شرکتی که کارت گرافیک شما را ساخته است، برای آن فرکانس مشخصی را در نظر گرفته است.این فرکانس کارایی و قدرت کارت گرافیک شما را مشخص میکند.
زمانی که شما قطعه ای را overclock میکنید، سرعت کلاک آن را بیشتر میکنید.زمانی که سرعت کلاک یک قطعه را افزایش میدهید،سرعت کار هایی که این قطعه در لحظه میتواند انجام دهد را افزایش میدهد.
به بیانی بهتر شما فرکانس آن را بیشتر کرده اید و در نتیجه قدرت آن بیشتر نیز شده است.
از overclock گرافیک میتوان برای کار های مختلفی استفاده کرد، که مشهورترین آن استخراج رمزارز است.
البته میتوانید از آن برای بازی کردن نیز استفاده نمایید،تا بتوانید بازی هایی را که برای اجرا به قدرت گرافیکی بیشتری نیاز دارند را برروی کامپیوتر خود اجرا کنید.
بیشتر بخوانید:بهترین کارت های گرافیک ۲۰۲۱ چه کارت هایی هستند؟
معایب overclock کردن:
احتمالاً این سوال برای شما پیش آمده است که چراکه نباسد همیشه اقدام به فعالسازی overclock گرافیک کنیم؟
خوب باید به شما بگوییم که overclock گرافیک یک عیب بسیار بزرگ دارد که باعث میشود کارت گرافیک شما ضعیف شود:
با فعالسازی overclock گرافیک،اگرچه شما سرعت و قدرت کارت گرافیک را افزایش میدهید اما شما گرمای اضافه تری به کارت گرافیک خود وارد میکنید،که این موضوع عمر مفید کارت گرافیک شما کاهش میدهد و باعث میشود که کارت گرافیک شما زودتر خراب شود.
همچنین برای overclock گرافیک نیازمند برق نسبتاً زیادی نیز هستید که امر باعث میشود که هزینه نسبتاً زیادی را متحمل شوید.
باید به این نکته نیز اشاره کنیم که گرمایی که بر اثر overclock گرافیک ایجاد میشود، برروی سایر اجزای کامپیوتر نیز تاثیر میگذارد.
آیا میتوانیم که هر کارت گرافیکی را اورکلاک کنیم؟
overclock کردن در هر مادبردی قابل انجام نیست و برخی از مادربرد ها اجازه تغییر فرکانس را نمیدهد.بیشتر ماردبرد های امروزی ضریب تغییر کلاک را بسته اند و شما نمیتوانید آنها را تغییر دهید.
به صورت معمول مادربرد هایی با پسوند K دارای ضریب کلاک آنلاک شده یا غیرقفل هستند.خوشبختانه این روش نامگذاری در مورد محصولات اینتل و ایامدی متداول شده است،و شما به راحتی میتوانید تشخیص دهید که مادربرد شما اجازه overclock گرافیک را میدهد یا نه.
بیشتر بخوانید:معرفی کارتهای گرافیک Ampere NVIDIA در سال ۲۰۲۰
سخن پایانی:
آیا تا به حال اقدام به فعالسازی اورکلاک گرافیک خود کرده اید؟ تجربه خود را در این زمینه برای ما به اشتراک بگذارید تا دیگران و ما نیز از آنها استفاده کنیم.
آیا شما میخواهید بدانید که overclock گرافیک چگونه صورت میگیرد؟ اگر که به این موضوع علاقه مند هستید حتما در بخش نظرات بگویید که مقاله ای درباره آن برای شما عزیزان آماده کنیم.