میکروفون ها یکی از لوازم جانبی کامپیوترها هستند. این وسایل ارزشمند، برای برقراری ارتباط صوتی مورد استفاده قرار میگیرند. میکروفن ها مدل های مختلفی دارند که هرکدام از آنها برای کار خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است بدانید هر مدل Microphone به روش خاصی ساخته میشود. آیا میخواهید بدانید میکروفون چگونه کار میکند؟ پس امروز را با سایت بابانو سپری کنید تا به جواب این سؤال دست پیدا کنید!
میکروفن چگونه کار میکند؟
در این بخش از مقاله، قصد داریم نحوه کار میکروفن را مورد بررسی قرار دهیم. کلیت کار میکروفن به این صورت است که امواج صوتی و صدا های مختلف را با استفاده از وسایل مختلف به امواج الکتریکی تبدیل می کند. سپس امواج تولید شده، تقویت میشوند. این امواج تقویت شده در دستگاه های مختلف و بلندگو قابل پخش هستند. همچنین میتوانید آن امواج را به صورت فایل صوتی نیز ذخیره نمایید.
اما میکروفن ها چگونه امواج صوتی و اصوات را دریافت میکنند؟
در Microphone قطعهای به نام دیافراگم تعبیه شده است. این قطعه بسیار نازک است و زمانی که صدایی به آن برخورد میکند، میلرزد و موج آن صدا را تشکیل میدهد. دیافراگم ها در 3 اندازه مختلف وجود دارند: کوچک، متوسط و بزرگ.
هر دیاگرافم باعث به وجود آمدن ویژگی هایی در موج الکتریکی ایجاد شده می شود. برخی از این ویژگی ها شامل حساسیت دینامیک، کشش صدا، نویز داخل آن و… میباشند.
جالب است بدانید که پرده دیافراگم در بدن انسان نیز وجود دارد! دیافراگم در قسمت پایینی قفسه سینه قرار دارد و نقش مهمی در تنفس غیرارادی ایفا میکند.
بیشتر بدانید: معرفی میکروفون ها ، میکروفون ها چیستند و چه ویژگی هایی دارند؟
مدل های مختلف میکروفن:
میکروفن ها بسته به اندازه و کاربردشان، به دسته های مختلفی تقسیم میشوند. هر میکروفون برای استفاده در زمینه خاصی مناسب است. هرچند که انواع میکروفن ها میتوانند در تمامی زمینه ها استفاده شوند، ولی نمیتوانند کارایی میکروفن مناسب آن کار را ارائه دهند و نتیجه نهایی مطلوب شما نخواهد بود.
میکروفن های داینامیک
ویژگی اصلی این مدل از میکروفن ها، در مقاومت آنهاست. آنها به قدری مقاوم هستند که حتی بعد از افتادن از یک هواپیما نیز سالم میمانند و بازهم قابل استفاده هستند! پس اگر میکروفن را برای کاری می خواهید که جابجایی در آن زیاد است، پیشنهاد میشود که از این مدل میکروفن ها استفاده نمایید.
همچنین این مدل از میکروفن ها برای استودیو های خانگی نیز مناسب هستند.
ویژگی دیگری که میکروفن های داینامیک دارا هستند، حساسیت پایین آنها میباشد. از همین رو این مدل برای منابع صوتی بلند عالی هستند. در واقع به خاطر همین ویژگی است که از این میکروفن ها بیشتر در صحنه های اجراء موسیقی و درام استفاده میشود.
میکروفن های داینامیک مانند Shure SM57 یا Sennheiser MD 421-II از جمله بهترین میکروفون های داینامیکی موجود در بازار هستند.
میکروفن های کاندنسر
این مدل میکروفن ها نیز ویژگی های مشابهای مانند داینامیک ها دارند ولی با این تفاوت مهم که حساس تر، شکنده تر و بسیار گران تر هستند. همین حساسیت است که آن ها را برای صداهای نرم تر و کاربرد حساس تر مناسب کرده است.
مانند میکروفن های داینامیک، Microphone های کاندنسر برای استودیو های ساخت و ضبط موسیقی مناسب میباشند هرچند به دلیل حساسیت بالایی که دارند برای هر جنس صدایی مناسب نیستند.
با این وجود همین حساسیت بیشتر نیز باعث شده است که کیفیت صدا تولید شده توسط آنها نسبت به میکروفن های داینامیک بهتر بوده و صدای ضبط شده نویز های کمتری داشته باشد.
قبل از خرید رابط صوتی برای Microphone کاندنسرتان مطمئن شوید که علاوه بر برقراری ارتباط، توانایی تامین انرژی Microphone را نیز داشته باشد.شاید برایتان جالب باشد بدانید که کاندنسرها برای استفاده به ولتاژ 48 ولت نیاز دارند! این قدرت، به قدرت فانتوم نیز مشهور است.
میکروفن های ریبون
میکروفن های ریبون در واقع اولین نسل از میکروفن های مدرن هستند و قبل از اینکه دو مدل قبلی به وجود بیاند، مورد استفاده قرار میگرفتند. میکروفن های ریبون در بین سال های 50 تا 60 میلادی بسیار محبوب بوده اند.
شاید جالب باشد بدانید که میکروفن های ریبون حساس ترین میکروفون های موجود هستند. به خاطر همین موضوع بیشتر در زمینه خوانندگی و ضبط موسیقی از آنها استفاده میشود.
میکروفن های یقهای
تفاوت عمده ای که میکروفن های یقهای با باقی میکروفن ها دارند، اندازه و محل استفاده آنها میباشد. برخلاف مدل های دیگر، میکروفن های یقه ای به بخشی از لباس متصل میشوند و برای استفاده از آنها نیازی به دست گرفتنشان ندارید. بهترین فاصله ای که میتوانید Microphone را برروی لباستان را نصب کنید، بین 6 الی 8 اینچ زیر چانه می باشد.
از این مدل میکروفن ها بیشتر در برنامه های زنده تلویزیونی استفاده میشود.معمولا مجری برنامه از چنین میکروفنی استفاده میکند.
میکروفنهای شاتگان
جالب ترین و عجیب ترین میکروفن های این لیست، میکروفن های شاتگان هستند. در بخش Microphone چگونه کار میکند، اشاره کردیم که نوع و برندی از میکروفن ها پرده دیاگرافم مخصوص به خود را دارند. پرده دیاگرافم شاتگان به صورتی تهیه شده است که صدا محیط را به اندازه زیادی نادیده میگیرد و معمولاً در مصاحبه های مخلتف از آنها استفاده میشود.
تنها عیبی که شاتگان ها دارند، وابستگی آنها به جهت صداست به صورتیکه اگر گوینده مقداری از جایش جا به جا شود، شاتگان صدا خوبی دریافت نمیکند و کیفیت صدای ضبط شده به شدت کاهش مییابد.
میکروفن داخلی دوربین
این میکروفن ها در قسمت داخلی دوربین های عکاسی تعبیه شدهاند و ممکن است در نظر اول به نظر کاربردی بیایند.اما پیشنهاد ما این است که اصلاً از آنها استفاده نکنید! چراکه کیفیت فوق العاده پایینی دارند و ویدیو شما را خراب میکنند. پیشنهاد میشود که از ضبط جداگانه مانند Zoom H4N استفاده کنید و بعد از گرفتن ویدیو، صدا و تصویر خود را هماهنگ نمایید.
سخن پایانی
دنیای میکروفن ها دنیای بسیار بزرگی است.از آنجایی کاربرد این لوازم گسترش بسیاری پیدا کرده است، سال هایت برند های محبوب و معتبری در زمینه تولید آن ها فعالیت می کنند.یکی از این برند های معروف برند AKG است که محصولات متنوع و با کیفیتی را تولید و به بازار عرضه میکند.
از Microphone در اجراهای زنده برنامه و موسیقی، برای ضبط صدای ساز و خواننده، برای صحبت در کلاس های آنلاین و… استفاده میشود.این موضوع که از چه مدل میکروفنی استفاده کنید کاملا به نیاز شما بستگی دارد.
اما پیشنهاد میشود قبل از اقدام به خرید حتما در مورد محصول مورد نظر خود تحقیق کنید.
در پایان نظر شما درباره مدل های مختلف Microphone چیست؟ آیا پاسخ سوال Microphone چگونه کار میکند را دریافت کردید؟ نظر خود را درباره این مقاله برای به اشتراک بگذارید.از اینکه تا آخر این مقاله همراه ما بودید، از شما متشکریم.